Икономически университет – Варна

Изабел Апел Бритез, от Флорианополис, щата Санта Катарина в Бразилия, е основател на ESG Means, компания за проучвания в сферата на екологичното, социално и управленско инвестиране, и асистент-редактор на Journal on Policy and Complex Systems.

В сферата на образованието бе застъпена темата за набирането на чуждестранни студенти от Китай за обучение в български университети.

Участваха студенти от Индонезия, Полша, Армения, Испания, Германия, Русия, Франция, Румъния.

Представители на Икономически университет – Варна осъществиха мобилност с цел обучение по програма „Еразъм+“ в университета Докуз Ейлюл в гр. Измир, Турция през април.

ИУ – Варна бе единственият български университет, който взе участие в изложението за висше образование в Р Турция, в което бяха представени над 65 висши училища от цял свят, сред които университети от САЩ, Канада, Малайзия, Великобритания, Франция и др.

Всички университетски преподаватели могат да се включат в семинара безплатно в периода 25-29 април 2022 г., когато всяка вечер в 18 часа ще бъдат представени методи за по-ефективно преподаване в условията на дистанционно обучение.

Първата по рода си Среща на Еразъм поколението се проведе от 7 до 11 април 2022 г. и посрещна повече от 800 участници, които отпразнуваха 35-ата годишнина на Програма „Еразъм+“ и дискутираха бъдещето на мобилността по програмата.

Колеги от библиотеката на Икономически университет – Варна посетиха от 28.03.2022 г. до 01.04.2022 г. по програма „Мобилност на персонала Еразъм+“ университета Universita degli Studi del Molise в Кампобасо, Италия.

По време на едноседмичното обучение Йоан Димитров се срещна с ректора на университета домакин, който е с отлични впечатления както от България, така и от дългогодишното партньорство на двата университета.

Проф. д-р Томаш Смол посети ИУ – Варна в периода 4-8 април 2022 г. и имаше възможност да разгледа университета и града.