Икономически университет – Варна

В седмицата 25 - 28 април 2023 г. в гр. Анкара бе проведен първият по рода си научен форум между български и турски университети. Организатори на форума бяха Икономически университет – Варна, Анкарския университет и Университет „Башкент“.

Проф. д-р Андреас Моринг от Международното училище по мениджмънт към Университета за приложни науки в Хамбург, Германия посети за първи път ИУ – Варна по линия за академичен обмен на програма „Еразъм+“.

Подаването на документите е организирано онлайн от 3 до 5 май 2023 г.

Начало
15
май

Академичното ръководство на Икономически университет – Варна има удоволствието да Ви покани на празника на висшето училище.

Представители на академичния състав на Университет Лучиан Блага в Сибиу посетиха Икономически университет – Варна в периода 21.04.-27.04.2023 г.

Проф. д-р Евгени Станимиров и проф. д-р Стоян Маринов са в журито на проекта "Най-изявените млади личности на България" на Международната младежка камара България

Щандът на ИУ – Варна привлече интереса на над 2000 посетители, които останаха очаровани от възможностите за обучение и кариерна реализация след завършване, които университетът предлага на своите чуждестранни студенти.

Битката за златните медали премина много оспорвано.

Второто издание на най-голямото събитие на Еразъм поколението се проведе в Букурещ от 6 до 9 април 2023 г., събирайки повече от 900 участници от цяла Европа и други континенти. Домакин на събитието бе Политехническият университет в Букурещ.

На срещата присъстваха студенти ОКС "бакалавър" и ОКС "магистър" от различни специалности, изучаващи правни дисциплини, както и магистрати и преподаватели.