Икономически университет – Варна

Новини

Специален гост на Университета бе Сийм Калас - заместник-председател на ЕК и комисар по административните въпроси, одита и борбата с измамите.

В Икономически университет-Варна никога не е имало и не би могло да има дискриминация на студенти от която и да е националност. В нашия университет никога не са толерирани отделни групи студенти, толерират се единствено знанията.

И през тази кандидатстудентска кампания Университетът ще приема студенти по 17 бакалавърски специалности. Планът за прием на нови студенти е приблизително същият като миналата година - 2 430 души.

В навечерието на 1 ноември - Денят на народните будители и българските учени - в ИУ – Варна тържествено бяха връчени дипломите на около 900 висшисти, успешно извървели пътя от кандидатстудентския изпит до празничния ден.

Форумът се проведе в периода  10 - 11 октомври 2008 г.

През месеците юни-юли 2008 г. Център "Магистърско обучение" към ИУ – Варна предложи възможност на желаещите кандидати за обучение за придобиване на професионална квалификация "магистър" в 27 магистърски специалности.

На 07.07.2008 г. приключи кандидатстудентският прием за учебната 2008/2009 година в ИУ – Варна. Броят на желаещите да продължат образованието си в университета е около 10 500, което е абсолютен рекорд до момента.

Решението е взето на заседание на Академичен съвет.