Икономически университет – Варна

Валентина Йорданова, координатор входящи мобилности по програма „Еразъм+“ в отдел „Международно сътрудничество“, и Дарина Иванова, служител в отдел „Човешки ресурси“, бяха сред 54-мата участници в събитието от страни във и извън Европа.

По инициатива на Българското посолство в Черна гора представители на български университети бяха посрещнати в Университета в Черна гора.

Той сподели своите знания и опит в областите на маркетинга, корпоративната стратегия и бизнес анализа, които е натрупал през годините, когато е работил на различни позиции в управлението на редица глобални компании.

Ученици и преподаватели от Средното професионално училище в Хандлова, Словакия, посетиха Икономически университет – Варна, за да се запознаят с възможностите, които университетът предлага на своите чуждестранни и „Еразъм+“ студенти.

Изабел Апел Бритез, от Флорианополис, щата Санта Катарина в Бразилия, е основател на ESG Means, компания за проучвания в сферата на екологичното, социално и управленско инвестиране, и асистент-редактор на Journal on Policy and Complex Systems.

В сферата на образованието бе застъпена темата за набирането на чуждестранни студенти от Китай за обучение в български университети.

Участваха студенти от Индонезия, Полша, Армения, Испания, Германия, Русия, Франция, Румъния.

Представители на Икономически университет – Варна осъществиха мобилност с цел обучение по програма „Еразъм+“ в университета Докуз Ейлюл в гр. Измир, Турция през април.

ИУ – Варна бе единственият български университет, който взе участие в изложението за висше образование в Р Турция, в което бяха представени над 65 висши училища от цял свят, сред които университети от САЩ, Канада, Малайзия, Великобритания, Франция и др.

Всички университетски преподаватели могат да се включат в семинара безплатно в периода 25-29 април 2022 г., когато всяка вечер в 18 часа ще бъдат представени методи за по-ефективно преподаване в условията на дистанционно обучение.