Икономически университет – Варна

Научно-практическа конференция „Счетоводното образование като комплекс от знания, умения и компетентности“

Научно-практическа конференция на тема „Счетоводното образование като комплекс от знания, умения и компетентности“ се проведе на 04.11.2022 в Икономически университет – Варна. Форумът беше организиран от катедра „Счетоводна отчетност“. В него участваха преподаватели от различни университети и представители на практиката с дългогодишен професионален стаж като одитори, членове на ИДЕС и др.

В приветствието си към участниците в конференцията проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна, припомни думите на Ники Френч, че „добрият счетоводител или финансов съветник е вид артист. Можете да превърнете парите на хората в най-невероятните творчески възможности, неща, за които те никога не биха мечтали“. И ако към всичко това добавим и казаното от Наполеон Бонапарт: „Един нечетен счетоводител е по-страшен от армията на неприятеля“, тогава става ясно защо е наложително да подготвяме начетени счетоводители“ – допълни проф. Станимиров. Той връчи почетна грамота на проф. д-р Огнян Симеонов – председател на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО), за дългогодишното ползотворно сътрудничество и принос към развитието на академичните кадри и дейността на университета. От своя страна проф. д-р Огнян Симеонов връчи плакет на Симеон Милев за дългогодишен принос и заслуги за развитието на одиторската професия в България.

По време на конференцията се поставиха различни проблеми и въпроси, насочени към подобряване качеството на висшето образование в България и в частност обучението и подготовката на професионални кадри в областта на счетоводството, анализа и контрола.

07 ное 2022



Подобни