Икономически университет – Варна

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков посети Икономически университет – Варна

Министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков посети Икономически университет – Варна. Той участва в третия международен образователен форум, организиран от Община Варна в партньорство с Националното сдружение на общините в България и Министерството на образованието и науката. Темата на тазгодишното двудневно събитие, което по традиция се провежда в ИУ – Варна,  бе „Иновативната образователна среда през призмата на емоционалната интелигентност и изкуствения интелект“.  

Сред официалните гости на форума бяха също кметът на Община Варна Иван Портних, народният представител и председател на Парламентарната комисия по образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът д-р Емил Радев, народният представител и член на Парламентарната комисия по образованието и науката доц. д-р Медиха Хамза, областният управител на Варненска област доц. д-р Андрияна Андреева, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Модератор на официалното откриване беше директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна Лилия Христова. В дискусионните панели на форума участваха директори на РУО на МОН, ректори на висши училища, директори на училища, образователни експерти, учители от страната и чужбина. 

На работна среща ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров запозна министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков с акценти от дейността на висшето училище и учебната база, която перманентно се обновява в резултат на реализирането на институционалната политика и тази на МОН за създаване на оптимални условия за обучение на студентите. Министър Цоков остави своето послание в почетната книга на ИУ – Варна: „Бъдете все така иновативни и търсещи!“.

31 авг 2023



Подобни