Икономически университет – Варна

"Финансов иновационен лагер" за ученици и студенти

Икономически университет – Варна се включва в 10-тото юбилейно издание на организираната под егидата на ОИСР „Световна седмица на парите“ (21 – 27 март 2022 г.). През тази година нейното мото е „Изгради бъдещето си! Отнасяй се умно към парите!“.

„Финансов иновационен лагер“ е първо по рода си събитие със състезателен характер, което събира на едно място студенти, ученици, представители на бизнеса, университетски преподаватели и доброволци. Проявата ще се осъществи съвместно от катедра „Финанси“ и Junior Achievement Bulgaria - национален координатор на Global Money Week за страната.

Събитието е и първата от поредицата инициативи, посветени на 100 годишнината на финансовата наука в университета.

Какво представлява състезанието?

Финансовият иновационен лагер цели насърчаване на съвместната работа между студенти от ИУ-Варна и ученици от XI и XII клас в средните училища в страната. Те ще работят в екипи от 6 души (трима студенти и трима ученици) по финансов казус на актуална тематика, който има за задача да развие предприемаческото им мислене, да ги мотивира да бъдат креативни и да обогати финансовата им грамотност. При разработването на решение на казуса всеки от екипите ще получи съдействие от ментори – представители на бизнеса и организаторите. Решенията се представят под формата на презентация пред компетентно жури.

Кога и как ще се случи събитието?

„Финансовият иновационен лагер“ ще се проведе в периода 22 – 25 март 2022 г., преминавайки през следните 3 етапа:

  • Етап 1: 22 март 2022 г. – среща между организаторите и участниците, на която ще бъде представено условието на казуса;
  • Етап 2: 23 - 24 март 2022 г. – работа по казуса по екипи със съдействието на ментори;
  • Етап 3: 25 март 2022 г. – презентиране на решенията на казуса пред жури и обявяване на победителите.

Събитието ще се проведе дистанционно – в платформата Google Meet. Срещите по етапи 1 и 3 ще се осъществят в следната виртуална стая: https://meet.google.com/byp-cmwb-kdb

За всеки екип ще бъде създадена и самостоятелна виртуална стая за работа по казуса.

Важно: Имайте предвид, че евентуални отсъствия от часове могат да бъдат извинени със служебни бележки, издадени от ИУ – Варна, а работата в екипи ще зависи от уговорката между участниците и личните им възможности и предпочитания.

Какви са наградите за отличените екипи?

За участниците от екипите, класирани на първо, второ и трето място, се предвиждат предметни и парични награди, осигурени от ИУ – Варна и партньорските бизнес организации:

CSoft Ltd.

KBC Group N.V. - Branch Bulgaria

myPOS Technologies AD

TBI Bank

  • Награден фонд за студенти:
    • За всеки от студентите в екипа, класиран на първо място - парична награда от 300 лв. + 100 лв. подаръчен ваучер + подаръчни торбички.
    • За всеки от студентите в екипа, класиран на второ място - парична награда от 200 лв. + подаръчни торбички.
    • За всеки от студентите в екипа, класиран на трето място - парична награда от 150 лв. + подаръчни торбички.
  • Награден фонд за ученици:
    • За всеки от учениците в екипа, класиран на първо място - 100 лв. подаръчен ваучер + подаръчни торбички + признаване на резултата от състезанието при кандидатстване в ИУ – Варна + освобождаване от една семестриална такса за учениците от XII клас при записване за студенти за учебната 2022/2023 г.
    • За всеки от учениците в екипа, класиран на второ място - подаръчни торбички + признаване на резултата от състезанието при кандидатстване в ИУ – Варна.
    • За всеки от учениците в екипа, класиран на трето място - подаръчни торбички + признаване на резултата от състезанието при кандидатстване в ИУ – Варна.
    • Всички останали ученици, постигнали поне 50 точки на състезанието, също получават възможност да кандидатстват с този резултат в ИУ – Варна. 

Всички включили се студенти и ученици ще получат сертификат за участие.

Как мога да се включа в състезанието?

  • За студенти

Можете да участвате в иновационния лагер, ако сте студенти в ОКС „бакалавър“ от ИУ – Варна и успехът ви от обучението до момента е минимум „Мн. добър 4.50“.

За да кандидатствате, трябва да попълните следния формуляр в срок до 15 март: https://bit.ly/34SLN3j

До 18 март 2022 г. ще се свържем с всички одобрени кандидати, а класирането ще се прави според средния успех. Ако сте сред селектираните участници, ще получите подробни инструкции и програмата на събитието по часове.

  • За ученици

Можете да участвате в иновационния лагер, ако сте ученик в XI или XII клас и средният ви успех от последните 3 учебни срок а е минимум „Мн. добър 4.50“.

За да кандидатствате, просто трябва да попълните следния формуляр в срок до 15 март 2022 г.: https://bit.ly/3I0E9SY

До 18 март ще се свържем с всички одобрени кандидати, а класирането ще се прави според средния успех. Ако сте сред селектираните участници, ще получите подробни инструкции и програмата на събитието по часове.

При възникнали въпроси не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0882 164 742 или чрез официалната страница на събитието във Facebook – „Финансов иновационен лагер“, https://www.facebook.com/groups/355954766169038

Очакваме ви!

10 мар 2022



Подобни