Икономически университет – Варна

Ден на вътрешния одит в Икономически университет – Варна

Ден на вътрешния одит се проведе в Икономически университет – Варна на 26.11.2019 г. Програмата на събитието, организирано от катедра “Счетоводна отчетност“, включваше публични лекции, посветени на вътрешния одит, както и бизнес игра с екипи на студенти от специалност “Счетоводство и финанси“, 4 курс, редовно обучение. Форумът бе посветен на 100-годишнината от основаването на Икономически университет – Варна.

Катедра “Счетоводна отчетност“ има ползотворни контакти с Института на вътрешните одитори  в България (ИВОБ)  от 2016 г. Всяка година се организират съвместни събития, посветени на вътрешния одит. Публичните лекции в Деня на вътрешния одит бяха изнесени от представители на ИВОБ:

  • „Професията вътрешен одитор“ – лектор Йордан Карабинов – MBA, ACCA, CIA, председател на УС на ИВОБ;
  • „Възможности и предизвикателства пред вътрешния одит в условия на дигитализация и кибер контрол“ – лектор Огнян Тодоров – директор на дирекция "Вътрешен одит" в ЦУ на НАП, София.

28 студенти, групирани в отбори, се включиха в бизнес играта. Наградите за призьорите бяха осигурени от Института на вътрешните одитори в България. Отборът-победител спечели ваучер за участие в организираната от ИВОБ Професионална среща на вътрешните одитори през 2020 г.

26 ное 2019



Подобни