Икономически университет – Варна

Участие на Икономически университет – Варна в най-мащабното събитие на Erasmus Student Network, проведено в столицата на Румъния

Второто издание на най-голямото събитие на Еразъм поколението се проведе в Букурещ от 6 до 9 април 2023 г., събирайки повече от 900 участници от цяла Европа и други континенти. Домакин на събитието бе Политехническият университет в Букурещ, който е партньор на ИУ – Варна.

Erasmus Student Network (ESN) организира второто издание на Erasmus Generation Meeting, водещо студентско събитие, фокусирано върху подобряването на програма „Еразъм+“ и международните възможности за младите хора. Събитието се организира с подкрепата на румънската Еразъм+ Национална агенция ANPCDEFP и е част от водещия проект на ESN „Erasmus Generation in Action“, съфинансиран от Европейския парламент.

По време на събитието бяха организирани повече от 100 сесии, фокусирани върху ключови теми за програма „Еразъм+“, международното образование и младежките политики, като: приобщаваща мобилност и доброволчество, грантове по „Еразъм+“, дигитална трансформация и интернационализация.

Срещата на поколението на Еразъм бе открита с парад на флаговете на 6 април, последван от церемония по откриването, която бе предавана на живо на страницата на ESN във Facebook и официалните страници на румънската Национална агенция Еразъм+ (ANPCDEFP). При откриване на събитието, приветствия отправиха ръководителя на Представителството на Европейската комисия в Румъния, министъра на образованието на Румъния, директора на румънската Национална агенция Еразъм+ и президентът на Европейската асоциация за международно образование.

На 7 април 2023 г. се проведе „Erasmus Generation Expo“, където представители на отдел „Международно сътрудничество“ на ИУ – Варна имаха привилегията да популяризират възможностите за мобилност и обучение, предлагани от Икономически университет – Варна в лични срещи с участниците в мащабния форум. В събитието се включиха: Европейската служба за подбор на персонал (EPSO), представители на повече от 40 държави от Студентската мрежа на Еразъм +, представляващи над 500 местни асоциации, присъстващи в повече от 1000 висши учебни институции.

20 апр 2023



Подобни