Икономически университет – Варна

Международна конференция на тема "Наследството на стоицизма на Зенон от Китион: Решение към глобалните предизвикателства чрез древна мъдрост"

Ларнака, Кипър — В опит да се търсят иновативни решения на съвременните глобални предизвикателства, предстои да се проведе международна конференция, озаглавена „Зенон от Китион, Наследството на стоицизма в бурни времена: справяне с проблемите на устойчивостта, глобализацията, приобщаването и демокрацията“ на 10 и 11 ноември 2023 г. в Китион, Ларнака, Кипър. Събитието е под егидата на г-н Андреас Вирас, кмет на Ларнака и ще се проведе в Мултифункционалния център за социални дейности и благосъстояние на община Ларнака.

Конференцията има за цел да изследва уместността на стоицизма – философия, основана от Зенон от Китион преди повече от две хилядолетия – за справяне с многостранните предизвикателства, пред които е изправен нашият свят днес. На фона на пандемии, изменение на климата, регионални конфликти, дигитална икономика и всеобхватни неравенства накара обществата да търсят насоки и това събитие се стреми да предостави ценни прозрения.

В основата на конференцията лежи идеята, че стоическата философия, съчетана със социални и приложни науки, може да послужи като дълбоко лекарство за сложните проблеми на нашето време, точно както е ставало по време на предишни исторически кризи. Едно ключово послание от Философията на Зенон е концепцията за „автаркия“ (самодостатъчност) и етика в управлението на устойчиви общности, което има потенциала да революционизира целите за устойчиво развитие.

Организирана от Изследователския център на Американския колеж, Международната Социологическа Асоциация и Департамента по география на Егейския университет, тази конференция приканва участие от всички дисциплини.

Резюметата и докладите трябва да бъдат изпратени на английски език, като се спазват указанията, дадени в „Образец за резюмето“ и „Бележки за сътрудници“, достъпни на уебсайта на конференцията. Представленията трябва да се изпращат на ZenonConference@mail.com и charalambos.louca@ac.ac.cy

Приетите доклади не само ще бъдат публикувани в докладите на конференцията, но също така ще имат възможност да бъдат представени в международни реферирани академични списания и книги, предоставяйки престижна платформа за академици и изследователи да разпространяват своята работа и да допринасят за глобалните дискусии по належащи въпроси.

За повече информация относно конференцията, включително подробности за регистрацията и програмата, моля посетете официалния уебсайт на zenonconference2023.com

01 сеп 2023



Подобни