Икономически университет – Варна

Линукс конференция

"Линукс за Българи" и отдел "Информационно и техническо обслужване" при Икономически Университет – Варна Ви канят на първата ЛИНУКС КОНФЕРЕНЦИЯ.

1. ЛИНУКС КОНФЕРЕНЦИЯТА събира на едно място хора със сходни интереси в областта на приложенията под лиценза на отворения код. Всеки месец ЛИНУКС КОНФЕРЕНЦИЯ се провежда във Франкофонския център на СУ "Св. Климент Охридски" гр. София.

Целта на конференцията е да бъдат засегнати интересни и съвременни теми, като лекторите могат да бъдат както специалисти в точно определена област така и хора, занимаващи се непрофесионално с ЛИНУКС и други проекти с отворен код.

На 15.10.2011 г. традицията ще се наруши и ЛИНУКС КОНФЕРЕНЦИЯТА ще се проведе в гр. Варна в сградата на Икономически Университет. Стаите, запазени за конференцията са 50 и 122. Гости и лектори на конференцията ще бъдат екипът на Линукс За Българи.

Вратите на КОНФЕРЕНЦИЯТА ще бъдат отворени цял ден, като след изтичане на презентациите ще се проведе INSTALL FEST.

2. INSTALL FEST представлява място, което събира хора, които желаят да заменят Windows операционната си система или просто желаят да разгледат и да пробват някоя операционна система от семейството на ЛИНУКС. На INSTALL FEST-а може да получите помощ при инсталиране и конфигурирането на личните си компютри или да зададете въпроси относно проблеми възникнали в работата Ви с ЛИНУКС сървъри.

Вратите на ЛИНУКС КОНФЕРЕНЦИЯТА и на INSTALL FEST-а са отворени за всички желаещи. Ако се интересувате от компютри, web, програмиране, хардуер или просто желаете да обогатите знанията си в сферата на технологиите с отворен код можете да заповядате. Организаторите на събитието ще се погрижат да не скучаете.

График на презентациите на Линукс Конференцията:

10:30 - 10:40 - Откриване
10:40 - 11:40 - "Backup решения, цел и подход"* - Алекс Куклин
11:40 - 12:40 - "Проблемите на използваемостта на Линукс" - Георги Георгиев
12:40 - 13:15 - малка обедна почивка
13:15 - 14:15 - "Virtualization with OpenVZ"* - Алекс Куклин
14:15 - 15:15 - "Node.JS" - Стефан Димитров; закриване на частта с лекциите
15:30 - Начало на инстал феста

* - презентацията ще се проведе на Английски език

07 окт 2011



Подобни