Икономически университет – Варна

Изложба "Златни страници – нормативни актове и юридическа литература от фонда на ИУ – Варна"

Изложба „Златни страници – нормативни актове и юридическа литература от фонда на ИУ – Варна“

Официално откриване на изложбата ще се състои на 06 април 2023 г. от 10:00 ч. в читалня на ИУ – Варна.

Експозицията ще бъде разположена в читалнята на библиотеката на 6 ет. в Седмицата на правото от 6 до 12 април 2023 г.

Традицията продължава. И тази година в Седмицата на правото от 6 до 12 април 2023 г. катедра „Правни науки“ и библиотеката на ИУ – Варна организират изложба „Златни страници – нормативни актове и юридическа литература от фонда на ИУ – Варна“. Тя е разположена в читалнята на библиотеката на 6 ет., където може да бъде разгледана от всички желаещи.

Имаме възможност да направим крачка назад във времето и да изследваме света на правото и правната история. Тази изложба включва колекция от книги от 19-и век, показващи богатата история на правната наука, съдебните решения и правната практика. Тази година акцентът е върху закони, коментари към закони и правилници, свързани с упражняване на правото на избор и гражданско състояние. Тези книги са оцелели във времето и заемат важно място в историята на юридическото образование и практика.

Възобновяваме и дарителската акция под надслов „Малка юридическа библиотека“, предназначена за фонда с юридическа литература на ИУ – Варна, в която могат да се включат настоящи и бивши преподаватели, практикуващи юристи, съпричастни към каузите на образованието и правната култура, възпитаници на ИУ – Варна.

Книгите се предоставят от дарителите в периода 6 – 12 април 2023 г. в заемната служба на библиотеката.

31 мар 2023Подобни