Икономически университет – Варна

Фонд "Научни изследвания" отправя покана за членове на Временни научно-експертни комисии и оценители

Фонд „Научни изследвания“ отправя покана към учени, които да участват в дейността на Фонда като членове на Временни научно-експертни комисии (ВНЕК) по научни области и Временна научно-експертна комисия във връзка с обявен конкурс „Българска научна периодика – 2023 г.“ или като оценители на проектни предложения и междинни и окончателни отчети за изпълнение на проекти, финансирани от ФНИ.

Съгласно разпоредбата на чл. 7, ал. 2 от Правилника на ФНИ в базата данни по чл. 6, ал. 1, т. 2 („Оценители на проекти") се включват всички български и чуждестранни учени, които са заявили съгласие да оценяват проектни предложения и/или отчети на проекти, финансирани от Фонда, и отговарят на условията, определени в приложението. Ако ученият вече е подал заявление през предишна година, не е необходимо да подава заявление отново, освен ако няма промяна в академичната длъжност, месторабота или други обстоятелства.

За регистрация като член на ВНЕК или като оценител е необходимо да се попълни информационна форма на български език и съответното заявление към нея. Оценителите трябва да отговарят на условията, определени в приложението към чл. 7, ал. 2 на Правилника на ФНИ.

Попълнените документи със сканирани подписани заявления, придружени със списък с научните публикации и кратко CV, следва да бъдат изпратени по електронна поща.

Допълнителна информация и необходими документи са публикувани на официалния сайт на ФНИ: https://www.fni.bg/?q=node/1437

За повече информация можете да се обръщате към сектор "Управление на проекти"

14 юни 2022



Подобни