Икономически университет – Варна

Докторант на ИУ – Варна получи престижна награда от ИИП

Институтът за икономическа политика (ИИП) събра колеги, приятели и партньори на церемонията по връчване на ежегодните награди в рамките на академичния конкурс „Д-р Иванка Петкова“ на 10 декември 2019 г. в София. Осмото издание на конкурса продължава традицията да подкрепя млади и талантливи учени, работещи в сферата на международните финанси и глобалната икономика. По този начин ИИП почита паметта на своя основател и първи председател д-р Иванка Петкова, която винаги се е старала да подпомага развитието на младите хора.

Двамата лауреати, отличени от престижно международно жури като финалисти в двете тематични направления в тазгодишния конкурс, са: Цветомир Маринов – докторант в специалност „Световно стопанство и международни икономически отношения“ на Икономическия университет – Варна, с разработката  „Търговското противопоставяне между САЩ и Китай” и Димчо Шопов – редовен докторант в катедра „Финанси и кредит“ на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, с изследователския труд на тема „Изследване и прогнозиране на дълговата тежест на страните от Европейския съюз: задава ли се нова дългова криза в Европа?”. Изводите от разработките на двамата финалисти предизвикаха оживена дискусия, в рамките на която те получиха ценна обратна връзка от изтъкнати експерти и специалисти.

Двамата финалисти бяха наградени лично от д-р Лена Русенова – председател на настоятелството на ИИП, която им връчи специално изработените за целта плакети. Лауреатите получиха и парична награда, която е осигурена благодарение на дарителите в рамките на академичния конкурс.

12 дек 2019



Подобни