Икономически университет – Варна

Женският отбор на ИУ – Варна на първо място в кроса от Универсиада 2018

Около 50 участници от 5 университета се включиха в лекоатлетически крос, част от XIX Варненска универсиада, който се проведе на 14 април 2018 г. в Морската градина. Състезателната дистанцията при мъжете традиционно беше 2000, а при жените - 1000 метра. Надпреварата започна с бягане при жените, като трето най-добро време и бронзов медал спечели състезателката на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Виктория Комитова. На второ място се класира студентката в Медицинския университет Ирена Стоянова. За поредна година шампионка с време 3,26 мин. е Лора Колева от Икономически университет – Варна.

В бягането при мъжете се включиха 30 състезатели. На трето място с време 7.01 мин. е представителят на Висшето училище по мениджмънт Джереми Радоуан. Сребърен медал спечели Павел Миленов от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Шампион за 2018 година е Светлин Николов от Техническия университет, които избяга разстоянието за 6,38 мин.

На база индивидуалните класирания и точките, описани в наредбата, които те носят, се образуват отборни класирания, които изглеждат по следния начин:

Отборно класиране ЖЕНИ:

 1. Икономически университет – Варна със 116 точки
 2. Медицински Университет – Варна
 3. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“

Отборно класиране МЪЖЕ:

 1. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ със 110 точки
 2. Технически университет – Варна
 3. Медицински университет – Варна

Комплексно класиране между университетите:

 1. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“
 2. Икономически университет – Варна
 3. Медицински университет – Варна
 4. Технически университет – Варна
 5. Висше училище по мениджмънт

За всички призьори от състезанията – част от Варненска универсиада, са предвидени купи, медали и предметни награди, осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“. Официалната церемония по награждаването на Универсиадата ще се състои на 28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон – Варна.

17 апр 2018Подобни