Икономически университет – Варна

Жак Семизов от Икономически университет – Варна спечели националния приз „Студент на годината“ в категория „Стопански науки“

Жак Семизов от Икономически университет – Варна спечели националния приз „Студент на годината“ в категория „Стопански науки“. Националното представителство на студентските съвети (НПСС) отличава най-успешните и активни студенти на България. Церемонията за награждаване в 17-ото издание на Националния приз "Студент на годината" се състоя на 1.03.2024 г. в столицата. Събитието бе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков. Той поздрави присъстващите и заяви, че за да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е важно да си вземеш изпитите само с петици и шестици, а и да участваш в различни дейности. Акад. Денков подчерта също, че половината от Министерския съвет е на тържеството, защото от правителството искат да покажат уважение към студентите и Националното представителство на студентските съвети.

Конкурсът е учреден в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Основната му мисията е да популяризира, отличава и поощрява постиженията на българските студенти от всички области на висшето образование пред обществеността.

Тази година за приза кандидатури са подали 163-ма студенти и докторанти от 35 висши училища. Жури от водещи експерти в сферата на висшето образование е определило победителите в 15 категории. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Победителят в категория „Стопански науки“ Жак Семизов е студент IV курс в Икономически университет – Варна, специалност ,,Счетоводство и одит“. Успехът му е 6,00. Владее aнглийски, руски и немски език. Той е лауреат в националния студентски конкурс за стипендия „Буров“. Заема първо място в деветнадесетия национален конкурс „Млад икономист“, организиран от Съюза на икономистите в България. Победител е в конкурса „Годишни поименни студентски награди“ в област „Социални, стопански и правни науки“ на Община Варна. Победител е в конкурса „Студент на годината“ към Икономически университет – Варна. Класиран е на второ място в Националния конкурс „Талант на годината“ в категория „Счетоводство и одит“, организиран от TO THE TOP AGENCY. Получава грамота за принос за утвърждаване на авторитета на Икономически университет – Варна, като престижна образователна и научна институция. Участва в редица конференции, кръгли маси и конкурси с икономически разработки и получава сертификати и грамоти за отлично представяне.

05 мар 2024



Подобни