Икономически университет – Варна

Второ място по мини футбол на ХХI-та Варненска универсиада

На проведения на 13 и 14 април 2021 г. турнир по мини футбол към ХХI-та Варненска универсиада, отборът на Икономически университет – Варна, завоюва престижното 2-ро място. Това се случи изключително трудно в оспорвани двубои с колегите от другите университети.

В надпреварата участваха 8 отбора, представляващи Икономически университет, Медицински университет, Технически университет, Висшето военноморско училище и Варненски свободен университет. Те бяха разделени в две групи и изиграха своите двубои по системата Бергер – всеки срещу всеки. В резултат на което нашият отбор постигна следните резултати: победа с 3-2 над отбора на ВВМУ, съставен изцяло от добре играещи анголски футболисти, победа с 3-0 над ТУ-Варна и загуба с 5-1 срещу първия отбор на МУ, съставен изцяло с немски школувани състезатели. Това ни беше достатъчно, за да ни класира на полуфиналите като втори отбор от нашата група. В другата група се класираха за полуфиналите отборите на МУ втори отбор, също съставен изцяло с немски футболисти и отбора на ТУ.

Съперник на нашия отбор в полуфиналите, беше отборът на МУ, с който в оспорван двубой завършихме на равно в редовното време (1-1) и след изпълнение на дузпи победихме с 3-2. В другия двубой между МУ първи отбор и ТУ, победител  стана отборът на МУ.

На финала студентите от ИУ – Варна, излязоха максимално мобилизирани, за да си върнат за загубата от същия отбор в груповата фаза. Двубоят беше двуостър и много динамичен. Той беше изпъстрен с множество положения и красиви отигравания от страна на двата отбора. Като резултата беше открит от МУ и се задържа до края на първото полувреме, след като нашите нападатели не можаха да преодолеят противниковия вратар. В началото на второто полувреме след натиск от наша страна се получи бърза контра от противника и при създалото се разбъркване за наше съжаление, топката попадна отново в нашата врата. Това не ни пречупи, а напротив, упражнихме териториален натиск над съперника, които в определени моменти панически чистиха топката в неопределена посока.

В крайна сметка успяхме да намалим резултата и в оставащото време ударихме две греди и имаше няколко добри спасявания на техния вратар. Така приключи този двубой, в който немските състезатели за първи път в турнира, бяха притиснати и се отбраняваха с всички сили, за да запазят резултата си. След демонстрираната от нас футболна култура и спортно-технически умения, накарахме немските състезатели да дойдат да ни поздравят за качествената игра и да пожелаят да се снимат заедно с нас.  

Варненска Универсиада се превърна вече в един своеобразен международен турнир, благодарение на сформираните чуждестранни отбори от варненските университети, с любезното съдействие на отдел "Спорт" към Община Варна.

С благодарности към целия отбор по мини футбол на Икономически университет – Варна, който беше съставен от следните студенти:

  • Добромир Калоянов Дочков
  • Кристиян Мирославов Атанасов
  • Веселин Георгиев Симеонов
  • Цанко Пламенов  Иванов
  • Калоян Боянов Цветков
  • Димитър Жоро Симеонов
  • Денис Красимиров Куцаров
  • Еджнел Еджевит Джевдет
  • Венелин Миленов Василев
  • Матея Николов Христов
  • Мартин Анатолиев Лозанов
  • Николай Минчев Костов
  • Ръководител на отбора: ст. пр. д-р Димитър Димитров

 

15 апр 2021



Подобни