Икономически университет – Варна

Връчени бяха годишните награди на Фонда за подпомагане на талантливи студенти в Икономически университет – Варна

На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна на 19.05.2021 г. бяха връчени ежегодните финансови награди на Фонда за финансово подпомагане на  талантливи студенти към Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии.

Фондът е учреден преди седем години от Георги Зеленков и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите на катедра „Информатика“ в ИУ – Варна с доказани качества и постигнати резултати в сферата на информационните технологии и софтуерния инженеринг. Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Наградите са финансови, връчват се ежегодно на студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на центъра.

Всяка година фондът връчва една поименна награда от 1000 лв. на името на Моис и Илко Ескенази, чиито имена са свързани не само с историята на университета, но и с историята на Варна. Наградата е учредена от проф. д-р Аврам Ескенази – дългогодишен преподавател в ИУ – Варна, в чест на неговите баща и брат.

Други три награди връчва ЦИПНИКТ от Фонда за подпомагане на талантливи студенти на студенти с отличен успех и достижения в информационните и комуникационни технологии, за да развият своя талант и да ускорят професионалното си израстване.

Две нови награди в областта на правото и маркетинга се учредиха към фондацията през 2020-а година. Първата е поименна и се връчва в чест на Никола и Владимир Попови – дейци на правните науки в историята на Варна.

С поглед към иновациите е учредена и втората награда „Дигитален маркетинг“ за студенти в областта на маркетинга. Дарението е направено от компания iCard. Наградите ще се връчват ежегодно. 

Лауреат на годишната поименна награда „Никола и Владимир Попови“ е Калина Александрова Александрова, 3 курс, специалност „Съдебна администрация“. Тя получи и чек на стойност 1000 лв..

Наградата „Дигитален маркетинг“ и чек на стойност 1000 лв. се присъди на Галактея Кирилова Ябанджиева, 4 курс, специалност „Маркетинг“.

Годишната поименна награда „Моис и Илко Ескенази“ и чек в размер на 1000 лв. се връчи на Ана Евгениева Гетовска, 2 курс, специалност „Информатика и компютърни науки“.

Първа награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 800 лв. получи Георги Валентинов Ламбев, 5 курс, специалност „Информационен мениджмънт в бизнеса“; втора награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 500 лв. – Симеон Росенов Симеонов, 3 курс, специалност „Информатика и компютърни науки“; трета награда на ЦИПНИКТ и чек на стойност 500 лв. –  Георги Димитров Пенчев, 3 курс, специалност „Информатика и компютърни науки“.

Кандидатите се селектират по специална процедура от Експертния съвет на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии, а наградите бяха връчени от ректора на университета проф. д-р Евгени Станимиров. По време на церемонията той връчи и специални сертификати на дарителите във фонда, а учредителите  на наградите бяха удостоени с плакет – символ на Икономически университет – Варна.

20 май 2021Подобни