Икономически университет – Варна

В ИУ – Варна се проведе публична лекция на тема "Изготвяне на годишни финансови отчети на банките" с гост-лектор г-жа Севдалина Димова - съдружник в KPMG

На 14 декември 2023 г. от 11:15 часа в зала 1 на Икономически университет – Варна се проведе публична лекция на тема „Изготвяне на годишни финансови отчети на банките“ с гост-лектор г-жа Севдалина Димова - съдружник в KPMG с над 20 годишен опит в областта на одита на банки и други финансови институции. Събитието бе организирано по покана на катедра „Счетоводна отчетност“ и е част от поредицата събития по повод честването на 100 години преподаване на счетоводни дисциплини в ИУ – Варна.

Лекцията премина при засилен интерес от страна на студентите от специалностите към катедра „Счетоводна отчетност“, преподаватели и гости. По време на своята лекция г-жа Димова акцентира върху предизвикателствата, пред които са изправени банките при финансовото отчитане на дейността им, оповестяването на влиянието на климатичните рискове във финансовите отчети на кредитните институции и сподели своя опит в упражняването на одиторската професия и възможностите, които тя предоставя за кариерно развитие. Актуалността на темата предизвика интересни и полезни дискусии.

Катедра „Счетоводна отчетност“ изказва своята благодарност към г-жа Севдалина Димова и KPMG България за ползотворното сътрудничество!

14 дек 2023



Подобни