Икономически университет – Варна

Студентският спортен клуб „Икономически университет – Варна“ с още един представителен отбор

Управителният съвет на Студентския спортен клуб „Икономически университет – Варна“ (ССКИУВ) реши единодушно от началото на календарната 2024 година Икономически университет – Варна да има свой отбор в Държавното първенство по футзал. Това ще позволи още повече студенти в първото българско висше икономическо училище да имат шанс да се включат по най-подходящ за тях начин към спортните инициативи, обезпечени и администрирани от дружеството. Така футзал начинанието ще се присъедини към немалкото други дейности на клуба. 

Дългогодишна е вече традицията ИУ – Варна да има свой баскетболен отбор, представящ по най-добър начин младежкия спортен дух на хилядите студенти на висшето училище. Също така, ежегодно в партньорство с Община Варна, с катедра "Езиково обучение и спорт", с университетския център "Кариери, предприемачество и маркетинг" и с многофункционалното медийно студио на ИУ – Варна се осигурява възможност за изготвяне на професионални спортни видеа, събиращи десетки хиляди гледания и подпомагащи студентите в техния ежедневен спортен режим. 

Историческият дебютен мач на студентите бе в първото за годината варненско дерби на старта на Държавното първенство по футзал. По волята на жребия те трябваше да срещнат един от най-добрите тимове в лигата и фаворит за титлата „Черно море“. Опитните „моряци“ в крайна сметка надиграха новосформирания млад отбор с краен резултат 9:2, но превъзходството им не бе толкова отчетливо и резултатът можеше да не е толкова категоричен. Представителите на университетската институция бяха достоен опонент, но опитният отбор на „Черно море“ не остави съмнения в своята класа и опит, особено в моментите, в които умората натежа на новосформирания студентски отбор. 

Резултатът, изненадващо за всички в залата, беше открит от отбора на ИУ – Варна след фамозно изпълнение, което бе и дебютното попадение за сезона. Последва обрат, като студентите се държаха равностойно до 3:2 за противника. Тогава зелено-белите моряци взеха нещата в свои ръце и показаха защо са фаворити за титлата, стигайки до убедителен краен успех. Младите и все още неопитни момчета от ССК „ИУ – Варна“ загатнаха за своите качества, но тепърва ще трябва много работа, за да са равностойни на лидерите в шампионата.

През изминалия уикенд по програма за студентския тим следваха две срещи в столицата, където ги чакаха опитният съперник DXC (в събота) и друг фаворит за титлата – „Левски“ – София (в неделя). Представянето на нашите момчета бе достойно за адмирации, след като в първия от двата двубоя взеха и първата си точка (драматично равенство 4:4), а срещу топ отбора на „Левски“ загубиха с 2:3 след два късни гола в полза на сините, с които те обърнаха вдъхновения студентски отбор.

Успех, студенти, не забравяйте, че честната игра е над всичко, представлявайте с гордост любимия си университет и в Националната лига по футзал, превърнете играта в забавление, увличайте и други след себе си!  

23 яну 2024



Подобни