Икономически университет – Варна

Студенти в ИУ – Варна с годишни поименни награди на Община Варна

И тази година студенти в Икономически университет – Варна заслужиха годишни поименни награди на Община Варна. Отличията се връчват в навечерието на 8 декември за високи резултати в учебната дейност в няколко области и професионални направления.

В област „Социални, стопански и правни науки“, професионално направление „Администрация и управление“ беше награден Емануел Тонев – 2 курс, специалност „Дигитални медии и ПР“, а Симеон Симеонов – 3 крус, специалност „Информатика и компютърни науки“, получи отличието в област „Природни науки, математика и информатиката“, професионално направление „Информатика и компютърни науки“.

Кметът на Община Варна Иван Портних връчи наградите на 4.12.2020 г. и пожела на отличените студенти преди всичко здраве, да са все така упорити, креативни, вдъхновени, за да продължават напред и да се гордеем с техните успехи.

Според статута на годишните поименни награди на Община Варна всеки университет може да направи до две номинации за всяка научна област чрез студентските съвети, а Общинският съвет Варна гласува предложенията. Лауреатите получават грамота и парична награда.  Студентите трябва да учат в редовна форма на обучение, да имат успех над 5.00, както и да са класирани на първо, второ или трето място на студентски олимпиади, международни или национални състезания и конкурси, или да имат отлични изяви на научни форуми.

05 дек 2020



Подобни