Икономически университет – Варна

Студенти в Икономически университет – Варна удостоени с годишни поименни награди от Община Варна

20 студенти получиха награди от Община Варна за постигнати високи резултати в различни области на международно и национално ниво. Номинациите за годишните поименни награди бяха одобрени с пълно единодушие на заседание на Общинския съвет. По традиция отличията бяха връчени от кмета на Община Варна Иван Портних на тържествена церемония в навечерието на студентския празник 8 декември.

В раздел „Обществени комуникации и информационни науки“ призьор е Емануел Тонев – студент 4 курс, специалност „Дигитални медии и ПР“ в Икономически университет – Варна.

В раздел „Администрация и управление“ наградата получи Жак Семизов – студент 3 курс, специалност „Счетоводство и одит“ в Икономически университет – Варна.

Отличените студенти бяха приветствани от кмета Иван Портних: "В навечерието на 8-и декември е мотивиращо да виждаш толкова енергични млади хора, избрали университетите в нашия град като място за образование и развитие. Вие и Вашите постижения сте доказателство, че Варна е град на знанието, в който местна власт, академична общност, неправителствения сектор и бизнес работят заедно. Вие сте хората, които могат да превръщат знанието в сила. Бъдете здрави, сбъдвайте мечтите си!“ – заяви г-н Портних.

В тържеството участваха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров, представители на висшите училища, общински съветници. 

Приветствие към изявените млади хора отправи и проф. Станимиров, който подчерта чудесната инициатива на община Варна да превърне в традиция награждаването на отличилите се студенти. „Не е важно само да създаваме – добре е да работим с усещането, че някой забелязва нашето усърдие. Именно такива млади хора са в основата на реализация на идеята „Варна – град на знанието“ – още една инициатива на общината с дългосрочна проекция.“ – отбеляза проф. Станимиров и припомни, че създаването на Дълбоко технологичния иновационен порт Варна (VDTIP), който насочи вниманието на всички предприемачески екосистеми в Европа към нас, през следващите години трябва да консолидира всички академични структури в региона (и не само), местна власт, бизнес, нестопански сектор. „В този процес ще ни трябват много и свежи идеи и ентусиазъм за реализацията им. Имаме широка платформа за развитие при наличие на млади и амбициозни хора като наградените в днешния ден.“ – допълни ректорът на Икономически университет – Варна.

06 дек 2022



Подобни