Икономически университет – Варна

Среща дискусия на тема "Изкуственият интелект в образованието"

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на среща дискусия с фокус прагматичното прилагане на изкуствения интелект в образователния процес и ролята на библиотеките.

За разлика от други учебни технологии тази се развива много бързо, има много голям потенциал и естествено предизвиква противоречиви реакции. За учебните заведения е изключително важно да развият собствени наредби и препоръки за използването на ИИ от преподаватели, студенти и администрация. Ще обсъдим възможностите и начините да се кодифицира използването на ИИ в учебните заведения на база конкретни примери и приложения.

Гост-лектор – Пламен Милтенов.

Пламен Милтенов е завършил докторски степени в България и САЩ в областта на образованието. Неговите най-нови изследвания, публикации и презентации се фокусират върху поглъщащото обучение и учене, взаимодействие между преподаватели и студенти в хибридната класна стая, социалните медии за институционална употреба, оценяване на педагогически методи и практики. Той има дългогодишен опит в преподаването и отстраняването на проблеми с образователни технологии като софтуер за управление на курсове (D2L, Blackboard/WebCT), електронни инструменти за конференции (Adobe Connect, Elluminate), системи за класни отговори (наречени още "кликери"), виртуални светове (ASVR, EngageVR, Spatial) и разширена реалност XR.

Очакваме да се присъедините към нашата дискусия!

Кога: 6 декември 2023 (сряда) – 16:00-17:30 ч.
Къде: зала 320

04 дек 2023



Подобни