Икономически университет – Варна

Седмица на правото

Седмица на правото в Икономически университет – Варна

Катедра "Правни науки" 2021 г.

 

Събития, които ще се състоят в периода 11-15 април 2022 г.:

  1. 11.04.2022 г. от 10 часа откриване на Изложба „Административно право и процес - събития дела и страници“. В седмицата на правото 11-15 април 2022 г., Библиотеката на ИУ – Варна съвместно с катедра „Правни науки“ и „Аминистративен съд“ Варна организират изложба под надслов „Административното право и процес - събития, дела и страници“. Виртуална разходка и представяне на изложбата. Клипът ще бъде достъпен на сайта на библиотеката и на стр. на катедра „Правни науки“ по повод 16 април - ден на Конституцията и юриста.
  1. Дарителска акция под надслов „Малка юридическа библиотека“, предназначена за фонда с юридическа литература на ИУ – Варна, към която могат да се включат настоящи и бивши преподаватели, практикуващи юристи, съпричастни към каузите на образованието и правната култура, възпитаници на ИУ – Варна. Книгите се предоставят от дарителите в периода 11-15 април 2022 г. в заемна служба на библиотеката.
  1. На 11 април 2022 г. от 13:30 часа – “Медиацията на фокус –въпроси и отговори“

Събитие, което цели да срещне студенти, преподаватели и служители на ИУ – Варна с медиатори от Институт „Итера“ и Университетски център по медиация.

Ще бъдат дискутирани най-често задавани въпроси, казуси при които медиацията е подходяща за решаване на конфликти, приложение на методите на медиацията за превенция и създаване на хармонична академична среда и др.

Събитието ще се осъществи чрез видеоконферентна връзка: https://meet.google.com/zyt-wyng-ncj

  1. 14 април 2022 г., 10:00 часа - Студентска научна сесия, секция „Правни науки“ 2022 г., хибридно събитие, което ще се проведе в зала 116 и чрез видеоконферентна връзка
  1. 15.04.2022 г. от 10:30 часа публична онлайн лекция на тема „Дейността на Административен съд Варна през 15-те години на съществуването му“.

Гост - лектор Елена Янакиева - председател на Административен съд – Варна

Акценти на темата:

Кратка история на създаването на административен съд – Варна
Практиката на Административен съд – Варна  в контекста на измененията на законодателството. Отражение на практиката на съда върху обществените отношения.
Преюдициални запитвания от Административен съд – Варна, които са дали отражение върху практиката на съдилищата на държави от европейския съюз.

Линк за достъп https://meet.google.com/rbk-uxzk-jcy

08 апр 2022



Подобни