Икономически университет – Варна

Sea Game Jam в Икономически университет – Варна

От 3 до 6 март 2022 г. във Варна ще се проведе Sea Game Jam. Събитието включва конференция на водещи лектори от game dev сектора, състезание за правене на игри (хакатон) и конкурс на независими разработчици на игри (Indie Pitch). Негов домакин е Икономически университет – Варна.

Гейм хакатонът си поставя за цел да насърчи креативността, сръчността и работата в екип сред разработчици, ентусиасти и всички, които се интересуват от процеса по създаване на игри. За най-креативните и оригинални екипи са подготвени награди.

Желаещите да се включат в коференцията, Sea Game Jam (хакатона) или да представят своя игра на Indi Game Jam, могат да се запишат на официалната уеб страница на състезанието: seagamejam.com, където ще намерят и програма на събитието.

Организатор на събитието е Zariba. Създадена през 2007 г., Zariba стартира като амбициозна гейминг компания, която първоначално трупа опит и експертиза, работейки по проекти на Walt Disney и реализирайки успешни партньорства с големи имена в индустрията като LG, Samsung, Какао, Hartzourd, Upjers и много други.

След 2010 г. компанията се профилира в разработване на собствени мобилни игри, които жънат успех по всички пазари с над 100 милиона тегления.

21 фев 2022



Подобни