Икономически университет – Варна

Състезание "Градове на бъдещето" 2020 г.

На 21.11.2020 г. катедра "Икономика и управление на строителството" бе домакин на състезанието "Градове на бъдещето", което се проведе в рамките на Национална университетска олимпиада за ученици, организирана от Икономически университет – Варна.

В него взеха участие ученици от Варна, Шумен, Кюстендил, Пазарджик и др., които със своите разработки доказаха, че е възможно съществуването на „умни“ градове, в които трафикът и замърсяването остават в миналото.

Сред отличените участници бяха:

  • Първо място: Александра Умленска, ученичка от Природо-математическа гимназия, гр. Кюстендил, с разработка на тема „The past future bike”.
  • Второ място: Денис Исметов, ученик от Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“, гр. Шумен, с разработка на тема „Умни сгради“.
  • Трето място: Соня Маноловска, ученичка от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Варна, с разработка на тема „Устойчиво (зелено) строителство“.

Катедра „Икономика и  управление на строителството“ благодари на всички участници в състезанието и им пожелава здраве и много успехи!

До нови срещи в аудиториите на Икономически университет – Варна през следващата академична година!

23 ное 2020



Подобни