Икономически университет – Варна

Работна среща с мениджърския екип на DXC Technology Bulgaria

Работна среща между ректора на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров, зам.-ректора по интернационализация доц. д-р Радан Мирянов и мениджърския екип на DXC Technology Bulgaria се състоя на 24.02.2022 г.

Компанията е световен лидер в IT услугите. DXC Technology осигурява IT поддръжка на впечатляващ брой компании от Fortune 500. За нея глобално работят над 134 000 служители, а в България те са 4000. На срещата стана ясно, че мениджърският екип на компанията възприема Варна като своеобразен хъб с огромен потенциал за развитие.

Бяха обсъдени възможности за сътрудничество и по-добро взаимодействие между образованието и бизнеса. Сред съвместни инициативи, които предстои да бъдат реализирани, са участия в Дните на кариерата; осигуряване на стажантски позиции за студенти от ИУ – Варна; активно включване на експерти от DXC Technology в лекции и обучение на студенти; организиране на срещи с представители на компанията чрез университетските платформи за споделяне на съдържание.

24 фев 2022



Подобни