Икономически университет – Варна

Призово място за студенти в Икономически университет – Варна от международен научен форум в Мумбай, Индия

Студенти от специалност „Мениджмънт“ на Икономически университет – Варна участваха за трета поредна година в международен студентски конгрес, организиран от Националния борд на Хайдерабад, обединяващ 14 колежа, асоциирани към Университета в Мумбай, Индия. Събитието има 30-годишна история и интересен формат – студентски екипи, ръководени от хабилитиран преподавател, правят проучване, разработват доклад и презентация по една и съща тема, но с различен обект – отделни държави, които им се разпределят чрез жребий. Темите на изследване всяка година са различни. Тази година темата беше „Проучване на променящата се динамика на икономиките чрез дигитализация“.

Доц. д-р Десислава Серафимова от катедра „Управление и администрация“ ръководи студентския отбор на ИУ – Варна: Велена Петкова, Георги Стоянов и Красимира Тодорова. Те се представиха чудесно в сериозната конкуренция с индийските студентски екипи, които имат дългогодишен опит в този формат, спечелвайки второ място за най-добре представил се отбор в отговора на въпроси от журито и от останалите участници.

Участието във форума е част от изпълнението на дейностите по проект № КП-06-Н45/1 „Дигитализация и дигитални компетентности – тенденции и иновативни практики във висшето образование и пазара на труда“, финансиран от ФНИ.

20 яну 2023



Подобни