Икономически университет – Варна

Призово място за студенти на ИУ – Варна в конкурса „Млад икономист 2020 г.“

Призовото второ място заслужиха студенти на Икономически университет – Варна в шестнадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2020 г.”. Грамота и парична награда получиха за общата си разработка Станислава Дишовска (специалност „Информационен мениджмънт в бизнеса“, ОКС „магистър“) и Михаела Тодорова (дипл. специалност „Счетоводство и финанси“).

Номинационна грамота за успешно представяне и класиране с над 30 точки получиха студентите в ИУ – Варна Даяна Бисерова Георгиева и Елизабет Бисерова Георгиева.

Националният конкурс „Млад икономист – 2020 г.”, организиран от Съюза на икономистите в България, се проведе под надслов „Гласът на младите за силна икономика” на тема „Моята идея за дигитализация в образованието и бизнеса“ в категориите „ученици”, „студенти”, „докторанти”, „млади специалисти и предприемачи до 35 години”.

Според председателя на Съюза на икономистите в България проф. Татяна Хубенова-Делисивкова впечатляващо за тазгодишния конкурс е, че в хода на подготовката на разработките темата за дигитализацията се превърна в реално предизвикателство за българското образование, за българското семейство и цялото ни общество. Положително е, че в много от разработките участниците споделят личния си опит, дават оригинални идеи и предложения за използването на дигиталните технологии в училищата и университетите.

„Нека да се насърчим с това, че както в българските училища, така и в университетите, и на работните места ние се справяме с това дигиталните технологии да се превръщат в най-полезните ни средства на труд в дейностите, за които сме отговорни пред себе си и обществото.“ – подчертава проф. Хубенова.

15 юни 2020



Подобни