Икономически университет – Варна

Призови места за Икономически университет – Варна в Националната студентска олимпиада по математика'2023

Традиционната Национална студентска олимпиада по математика (НСОМ) се проведе в периода 12 – 14 май 2023 г. в гр. Монтана. Домакин на събитието беше СУ „Св. Климент Охридски“. НСОМ е най-мащабното математическо състезание за студенти в България и се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Тази година в олимпиадата участваха 93-ма студенти от 14 висши училища в страната, разделени в три групи – „А“, „Б“ и „В“, в зависимост от професионалното направление, в което е специалността им.

Икономически университет – Варна участва с отбор от трима студенти, които се състезаваха в група „В“. В индивидуалното класиране на тази група  Виктория Георгиева от II курс, спец. „Предприемачество и инвестиционен мениджмънт“ и Тетяна Митриева от I курс, спец. „Икономика и търговия“ спечелиха сребърни медали, в конкуренция с още 30 студенти.

Спечелените индивидуални точки се оказаха достатъчни на нашия отбор, за да заеме трети места в отборното класиране и в класирането по висши училища на група „В“ от общо 7 отбора и 7 висши училища.

16 май 2023



Подобни