Икономически университет – Варна

Посланикът на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс посети ИУ – Варна

Посланикът на Великобритания в България Н. Пр. Ема Хопкинс посети Икономически университет – Варна на 27.02.2020 г. Пред студенти и преподаватели тя откри лекция на тема „Мястото на Великобритания и България в НАТО“. Сред лекторите бяха още: кап. I ранг Тим Фърнс – аташе по отбраната в посолството на Великобритания в България, Екатерина Димитрова – ген. секретар на Младежкото евро-атлантическо дружество и  мениджър в Атлантически клуб в България.

Събитието бе част от кампанията на посолството на Великобритания у нас за отбелязване на 140-годишнината от началото на дипломатическите отношения между двете държави.

Преди лекцията Н. Пр. Ема Хопкинс се срещна с ректора на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров и академичното ръководство. Тя остави своето послание в почетната книга на висшето училище.

Чудесно е да бъда в такъв модерен и иновативен университет и да чуя как подготвяте студентите си за бъдещето им. Поздравявам ви със 100-годишнината на университета и ви желая така да продължавате през следващите 100 години.
 

Н. Пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания, 27 февруари 2020

Н. Пр. Ема Хопкинс беше придружена от Ивелина Иванова – победител в конкурса „Посланик за един ден“, който се провежда за трета поредна година по идея на британското посолство. Инициативата има за цел да насърчи момичета да опознаят дипломацията като професия и е във връзка с Международния ден на жената. Девойки на възраст между 14 и 18 години кандидатстват с есе, а победителките имат възможност да работят с дама посланик за един ден. Ивелина Иванова е на 16 години и е ученичка в Средното специално училище за деца с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ в София.

27 фев 2020



Подобни