Икономически университет – Варна

Първата катедра "Маркетинг" в България поздрави първата катедра "Маркетинг" в Русия

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров участва в VII-ата Международна научно-практическа конференция на Гилдията на маркетолозите и РЭУ „Плеханов“ „Маркетингът на Русия“ (Панкрухински четения), която се проведе на 25.10.2019 г. в Москва. Форумът е посветен на 30-годишнината от основаването на първата руска катедра по маркетинг. По този повод проф. д-р Станимиров, който е и ръководител на катедра „Маркетинг“ в ИУ – Варна,  поздрави колегите си.

На тържеството присъства и председателят на Гилдията на маркетолозите в Русия Игор Березин. Почетен професор на катедра „Маркетинг“ в  РЭУ „Плеханов“ е проф. д-р Филип Котлър –  човекът, чиито трудове промениха маркетинга и очертаха пътища за развитие на бизнеса.

Сред основните теми на международния форум бяха: „Създаването на нови пазари и иновационни продукти, геомаркетинг: от плана към действието“; „Маркетингът в цифровата икономика“, „Маркетинг в поведенческата икономика“, „Отговорно потребление и стратегия за устойчиво развитие“ и др.

25 окт 2019



Подобни