Икономически университет – Варна

Отворена дискусия с Кубрат и Тервел Пулеви на тема „За мотивацията и дисциплината на ринга и извън него“

Отворена дискусия с Кубрат и Тервел Пулеви на тема „За мотивацията и дисциплината на ринга и извън него“ се проведе в Икономически университет – Варна на 6.10.2022 г. Инициативата беше на отдел "Спорт" в Студентския съвет.

Преди събитието братя Пулеви се срещнаха с академичното ръководство на университета и представители на Студентския съвет и разговаряха с тях за мотивацията, устойчивостта на характера и други качества, необходими за успеха.

Ректорът проф. д-р Евгени Станимиров връчи на Кубрат и Тервел Пулеви почетни плакети на ИУ – Варна и своята книга „Многомерна стратегия за вашия бизнес“ с послания към всеки, а те подариха ръкавици с автографи и специална емисия монети с техните образи, изработени от злато и сребро.

На отворената дискусия в пълната зала Аула присъстваха студенти, ученици и младежи от спортните клубове във Варна, треньори, преподаватели, представители на спортната общност в града. Сред специалните гости беше и легендарният боксьор Ивайло Маринов – олимпийски шампион от летните игри в Сеул през 1988 г.

Водещи на дискусията бяха Соня Маноловска и Борислав Борисов от Студентския съвет. Студентите зададоха десетки въпроси на братя Пулеви, свързани с психиката, мотивацията и всичко, което ги е крепило по техния път в бокса и в живота. Спортистите откровено споделиха спомени от детството си, както и интересни примери от своя опит.

Студентският съвет (СС) изрази благодарността си, че двамата световноизвестни български боксьори безвъзмездно са отделили от времето си да дойдат в морската столица, за да се срещнат с младите хора.

Председателят на СС Яна Петева връчи на Кубрат и Тервел Пулеви специални плакети. Те бяха поздравени с народната песен „Притури се планината“, изпълнена от Славея Славейкова – ученичка в 11 клас в Националното училище по изкуства „Добри Христов“ с вокален педагог  Павлинка Тодорова.

07 окт 2022



Подобни