Икономически университет – Варна

Официално откриване на комуникативен кът – дарение от ИКТ Клъстер – Варна, за студентите в Икономически университет – Варна

Официално беше открит комуникативен кът (ICTCorner) – дарение от ИКТ Клъстер – Варна, за студентите в Икономически университет – Варна. Събитието се състоя на 13.10.2022 г. в присъствието на много гости, сред които членове на Управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, и на сдружението, академичното ръководство на ИУ – Варна, преподаватели, служители, студенти и др.

ИКТ Клъстер – Варна, е стратегически партньор на Икономически университет – Варна и получи специална табела на почетната Стена на стратегическите партньори на Студентската улица в академичната сграда.

Емил Цанков – председател на Управителния съвет на ИКТ Клъстер – Варна, и проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на ИУ – Варна, прерязаха лентата пред новото уютно пространство, дарено от сдружението. Проф. Станимиров връчи специална дарителска грамота на г-н Цанков, а той написа своето послание в почетната книга на дарителите на ИУ – Варна: „Посвещаваме ICTCorner на всички, които приемат за своя каузата за изграждане на гр. Варна като предпочитана ИТ дестинация. Началото е поставено! Работата предстои! Допринасяйте за постигането на тази цел!“

„Аз съм убеден, че мястото на бизнеса е в университетите, защото ние сме в една екосистема. И ако бизнесът няма достатъчно подготвени кадри, това не е само проблем на бизнеса. Това е проблем на образователната система, на цялата екосистема, на държавата. Решението е да създаваме мотивация в младите хора. А тази мотивация ще расте толкова повече, колкото екосистемата работи по-добре и им осигурява подходящи условия да се развиват. Възприемам това споделено пространство, брандирано от ИКТ Клъстер – Варна, като интелигентно напомняне към студентите ни, че компаниите от клъстера са наши стратегически партньори и като подсещане младежите да бъдат мотивирани.“ – каза в приветствието си проф. Станимиров.

ИКТ Клъстер – Варна, обединява организации и експерти, споделящи идеята за развитие на Варна като естествен хъб на информационните технологии и иновациите в Черноморския регион и готови да допринасят с финансови средства, лично време и усилия за постигането на тези цели. Той е сдружение, чиято визия е да осигури колаборативна IT бизнес екосистема между членовете на клъстера за синергичен ефект; да създаде условия за оптимално изграждане на кадри и таланти за обезпечаване на бизнеса; да утвърди град Варна като глобално-разпознаваем регион за IT технологии, иновации и инвестиции и предпочитана локация за IT компании и експерти в сферата на IT технологиите, които да се развиват професионално тук. Икономически университет – Варна е член на ИКТ Клъстера.

13 окт 2022



Подобни