Икономически университет – Варна

Лекция на тема "Въведение в съвременния изкуствен интелект"

На 24 октомври 2023 г. от 17:00 до 18:00 часа в зала 320 д-р Артур Кордон (Кордон Консълтинг) ще изнесе лекция на тема “Въведение в съвременния изкуствен интелект”.

Кратък анонс на темата:

Появата на ChatGPT в края на 2022 год. коренно промени развитието на изкуствения интелект. В лекцията се акцентират разликите между тези нови възможности и стандартния изкуствен интелект. Разгледани са основните методи, функционалности и приложни области на съвременния изкуствен интелект, илюстрирани с примери от бизнес приложения с висок икономически ефект. Дискутиран е и важния въпрос за навлизане в тази нова област на знание и обучение на кадри за бизнеса.

Биографични данни за Артур Кордон

Д-р Кордон е международно признат експерт в прилагането на изкуствен интелект в индустрията. Един от пионерите в тази област, той прехвърля мостове между чисто научните идеи на изкуствения интелект и нуждите на практиката. Резултатът е стройна и реалистична методология за решаване на бизнес проблеми чрез тази водеща технология. Списъкът от успешни индустриални приложения с висок икономически успех е дълъг и включва разработване на дигитален двойник на една компания, предсказуема поддръжка, интелигентен анализ на намаляване на разходите за енергия, прогнозиране на цените на суровини и оптимизиране на офис пространството.

Д-р Кордон е уважаван член на международната научна общност в областта на приложните системи за изкуствен интелект като участник в програмните комитети на най-известните конференции в тази област и много комитети в IEEE (Институтът на инженерите по електротехника и електроника, най-голямата инженерна професионална организация в света) и IFAC (Международна федерация за автоматично управление.)Той притежава американски патент и е публикувал повече от 70 статии, три книги и 16 глави в книги в областта на приложния изкуствен интелект.

Очакваме Ви!

23 окт 2023



Подобни