Икономически университет – Варна

Изложба живопис на гл. ас. д-р Веселин Деков в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна

Изложба живопис беше открита в галерия „Академика“ на Икономически университет – Варна на 15 май 2023 г. Тя бе организирана от катедра „Счетоводна отчетност“ по случай 100-годишния юбилей на катедрата. Творбите са на гл. ас. д-р Веселин Деков – преподавател по финансово счетоводство, чието хоби е рисуването. Експозицията е посветена и на празника на университета, чиято 103-а годишнина беше отбелязана тържествено в същия ден.

Изложбата беше открита от доц. д-р Даниела Георгиева – зам.-декан на Финансово-счетоводния факултет. Авторът беше представен от Мардик Мардикян – ментор и вдъхновител на Веселин Деков.

Десетки почитатели на изобразителното изкуство дойдоха, за да споделят живописните настроения на автора. Сред гостите бяха ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров, проф. д-р Надя Костова – зам.-ректор по научноизследователска дейност, преподаватели, служители, студенти и много приятели на Веселин Деков.

Уютното пространство на галерия „Академика“ е приютявало десетки изложби на именити автори от Варна и страната, но в концепцията за създаването й стои и идеята тя да дава възможност за изява на талантливите студенти, преподаватели и служители на университета.

16 май 2023



Подобни