Икономически университет – Варна

ИУ – Варна взе участие в изложение за висше образование в Черна Гора

Членове на екипа на отдел „Международно сътрудничество“ в Икономически университет – Варна представиха университета на изложение за висше образование в Черна гора миналата седмица.

По инициатива на Българското посолство в Черна гора представители на български университети бяха посрещнати в Университета в Черна гора, за да представят пред студентите възможностите, които се предлагат за обучение на чуждестранни студенти и за входяща мобилност по програма „Еразъм+“ в България.

Представители на ИУ – Варна на изложението бяха Йорданка Георгиева, координатор чуждестранни студенти, и Йоан Димитров, координатор мобилности по програма „Еразъм+“, от отдел „Международно сътрудничество“ на университета. Те имаха възможност да се срещнат и с Нейно Превъзходителство Меглена Плугчиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна гора, за да обсъдят бъдещото сътрудничество на ИУ – Варна с българската мисия в Черна гора.

Колегите от отдел „Международно сътрудничество“ се срещнаха още с проф. Джурджица Перович, декан на Факултета по икономика на Университета в Черна гора, с цел заздравяване на отношенията между двата университета.

16 май 2022



Подобни