Икономически университет – Варна

Годишни награди на „Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ в ИУ – Варна

На тържествена  церемония в Икономически университет – Варна на 2.12.2019 г. бяха връчени ежегодните награди на “Фонд за финансово подпомагане на  талантливи студенти" към Центъра за изследване  и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии (ЦИПНИКТ). Той е учреден преди шест години от Георги Зеленков и проф. д-р Аврам Ескенази с благородната цел да подпомогне професионалното израстване на студенти от специалностите „Информатика“ и „Бизнес-информационни системи“ в ИУ – Варна с доказани качества и постигнати резултати в сферата на информационните технологии и софтуерния инженеринг.

Средствата се набират единствено от дарения и се изразходват само за награди. Те са финансови, връчват се ежегодно на трима студенти, номинирани след специална селекция от Експертния съвет на центъра.

Всяка година фондът връчва една поименна награда от 1 000 лв. „Моис и Илко Ескенази“ (техните имена са свързани с историята не само на университета, но и на Варна). Наградата е учредена от проф. д-р Аврам Ескенази – дългогодишен преподавател в университета, в чест на неговите баща и брат.

Други три награди от „Фонд за подпомагане на талантливи студенти“ ЦИПНИКТ връчва на студенти с отличен успех и достижения в информационните и комуникационни технологии, за да развият своя талант и да ускорят професионалното си израстване.

За първа година е обявена награда за изявени студенти от специалност „Съдебна администрация“. Наградата е лично дарение от Миглена Тачева – директор на Националния институт на правосъдието, чиято воля е да бъде връчена еднократно на изявен студент от специалност „Съдебна администрация“ през настоящата 2019 г.

  1. Лауреат на награда на изявени студенти от специалност „Съдебна администрация“, в размер на 1 000 лв., се връчва на:
    • Жасмина Иванова Райкова, 3 курс, спец. „Съдебна администрация“
  2. Годишната поименна награда „Моис и Илко Ескенази“ се връчва на:
    • Любослав Александров Александров, 3 курс, спец. „Информатика“
  3. Три награди на ЦИПНИКТ в общ размер на 1 800 лв. се връчват на:
    • Симеон Росенов Симеонов, 2 курс, спец. „Информатика и компютърни науки“ – 800 лв.
    • Марио Генчев Кошничаров, 3 курс, спец. „Бизнес информационни системи“ – 500 лв.
    • Георги Валентинов Ламбев, 4 курс, спец. „Бизнес информационни системи“ – 500 лв.

Кандидатите се селектират по специална процедура от Експертния съвет на ЦИПНИКТ, а наградите се връчват преди студентския празник. Призовете си отличените  студенти получиха от ректора на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров. На дарителите, присъствали на тържеството, той връчи специални сертификати. Проф. Станимиров е сред дарителите на фонда. В знак на благодарност той също получи сертификат от проф. Ескенази.

02 дек 2019



Подобни