Икономически университет – Варна

Две награди "Варна" за наука и висше образование получи Икономически университет – Варна

Ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров получи индивидуална награда „Варна“ за наука и висше образование в сферата на обществените науки. Тя му бе присъдена за изключителен принос в научните изследвания и развитието на университетското образование и неговите перспективи, както за издадените му книги „Многомерна стратегия за вашия бизнес” и „Белите петна в бизнеса“.

С колективна награда „Варна“ в сферата на обществените науки беше удостоен авторски колектив с ръководител проф. д-р Стоян Маринов – за монографичния труд на тема „Мониторинг на устойчивото развитие на морска туристическа дестинация“, публикуван на английски език в издателство Кеймбридж – Великобритания. Екипът е съставен от признати учени в сферата на икономическите изследвания с фокус върху туризма и неговите проблеми на територията на Варненска област: проф. д-р Велина Казанджиева, гл. ас. д-р Красимира Янчева, гл. ас. д-р Тодор Дянков, гл. ас. д-р Христина Филипова, гл. ас. д-р Мария Велева, х. ас. д-р Катина Попова, х. ас. д-р Марианна Александрова, х.ас. д-р Христина Сантана и х. ас. Яна Донева. Всички те са преподаватели от катедра „Икономика и организация на туризма“ в Икономически университет – Варна.

По традиция награда „Варна“ беше връчена в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, на специална церемония в зала „Пленарна“ на Община Варна на 22 май 2023 г. 31 личности и колективи с ярки постижения в сферата на културата, науката и образованието бяха отличени с награди "Варна" за 2023 г. Номинациите бяха утвърдени с пълно единодушие от Общинския съвет.

22 май 2023



Подобни