Икономически университет – Варна

92 години ИУ – Варна

Академичният фолклорен ансамбъл при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – гр. Пловдив ще бъде гост на Икономически университет – Варна. Гостуването на състава е организирано в рамките на календара от събития, с които тази година се отбелязват 92 години от създаването на варненската Алма матер.

Празничният концерт е на 14 май 2012 г. /понеделник/ от 16.00 ч. в зала Аула. Поканата е за всички студенти, преподаватели, служители – настоящи и бивши.

Ела и ти и бъди заедно на празника с колеги и приятели!

Академичният фолклорен ансамбъл при АМТИИ - Пловдив е създаден през 2000 г. В състава му се включват 3 формации - народен хор, народен оркестър и танцов състав. Изпълнителите, включени в него, са млади и всички са завършили АМТИИ, притежават изключителни качества като изпълнители.

  • Народният хор се състои от 12 певици, които могат да пеят многогласно, както и автентични песни - едногласни и двугласни от всички региони на България.

  • Народният оркестър се състои от 7 музиканти - изпълнители на традиционните български народни инструменти - кавал, гайда, гъдулка, тамбура, контрабас и тъпан. Всеки един от тях е виртуоз на своя инструмент. Изпълняват автентични мелодии от цяла България.

  • В Танцовия състав влизат 16 танцьори – 8 жени и 8 мъже, завършили спец. "Българска народна хореография" при АМТИИ.

Освен „българска програма”, Академичният фолклорен ансамбъл изпълнява и песни и танци от Балкански регион - Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и др.

Във връзка с 92-годишнината на Икономически университет – Варна на 14.05.2012 г. (понеделник) работното време ще бъде до 15:30 ч.
Каним всички служители на празничен концерт от 16:00 ч. в зала Аула.

11 май 2012



Подобни