Икономически университет – Варна

EIT Food Hub България 2024 - 2025

                           FoodEducators е програма на EIT Food*, която предоставя на учители и обучители забавни, креативни и интересни дейности за ангажиране на млади хора, главно ученици.

Лесно достъпните, научно базирани учебни планове по хранително образование и учебни материали подобряват процеса на учене на учениците, за да станат те по-добре информирани, съзнателни потребители на бъдещето. Програмата е представена чрез 10+ национални хъбове в целия ЕС и предлага учебни планове, които могат да се изтеглят на уебсайта foodeducators.eu на национален език и разглеждат следните теми: Храна и здраве, Храна и устойчивост, Наука за храните и хранителна система, Кариери и Работни позиции в агро-хранителния сектор.

Основните учебни цели и резултати, които програмата търси, са подобряване на системното мислене и картографиране, устойчив начин на живот и здравословно хранене.

В България FoodEducators се представлява от Икономически университет - Варна. Всички наши събития и дейности, свързани с FoodEducators, могат да бъдат намерени тук. Ако имате някакви въпроси относно FoodEducators, моля свържете се с нас на miraivanova@ue-varna.bg.

Присъединете се към стотици преподаватели по храните, които използват нашите материали в своите класове, клубове и събития!

* EIT Food е най-голямата и динамична общност за иновации в храните в света, подкрепяна от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), орган на Европейския съюз.

                                                                                                                        
 
 
 
 
 
 
 
www.eitfood.eu   

Мирослава Иванова

Мирослава Иванова

Мирослава Иванова

Координатор

531

0882164787

miraivanova@ue-varna.bg