Икономически университет – Варна

"Жива библиотека" в ИУ – Варна

Под мотото "Животът на книгите продължава с техните читатели", университетска библиотека на ИУ – Варна, катедра "Правни науки" и Административен съд – Варна организират за първи път „Жива Библиотека“ за студенти, преподаватели, магистрати, служители и всички четящи хора, които искат да се потопят в един нов формат на среща с живите книги, хората създали и оставили след себе си история. На 19 май 2022 г. от 15.00 часа сред зеленината на двора на ИУ – Варна ще имате възможност да съпреживеете истории, да почерпите от „страниците“ на житейския път.

Живата билиотека (The Human Library) е иновативен метод, който се налага в съвремие на дигитални технологии, на онлайн контакт и цели да създаде диалог, да срещне на живо хора с история в своя път на професионалисти, учени и личности, да пречупи стереотипите и да провокира разбиране и интерес. За първи път живата библиотека е създадена като събитие в Дания и от тогава намира своите последователи в различни кътчета по света, там където хората искат да „почетат“ заедно, да преминат установените граници, да научат нови неща в една неформална среща с вдъхновяващи хора.

В първото издание на живите библиотеки ще имате възможност да се срещнете с правна литература, да се потопите в дебрите на правораздаването, но не от строгата научна доктрина, не от нормативните актове, а от хора, които са преминали и написали своята книга чрез работата си в Административен съд – Варна. А какво по-хубаво и вдъхновяващо за младите хора – ученици, студенти, докторанти, както и техните преподаватели и всички онези с интерес към правото, да „разгърнат и прочетат“ страници от книгите в живата библиотека.

Четящият човек е красив! Нека заедно да сътворим красота!

От организаторите!

Дата: 19.05.2022г. (четвъртък)
Час: 15.00-16.30 ч.
Място: Двора на ИУ – Варна

21 апр 2022



Подобни