Икономически университет – Варна

Започна реализирането на проект "Скритите съкровища на Варна"

Започна реализирането на проект „Скритите съкровища на Варна“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна и е в направление 4.2. "Нови организационни модели и медийни проекти".

Проектът "Скритите съкровища на Варна" е посветен на честването на "Варна - 100 години курортен град" и представлява изработването на пет 5-минутни видеа, които презентират малко известни или непознати артефакти и културни топоними за познати места в района на Варна, непознати дестинации в познати местности и т.н.

Стремежът е представяне на Варна като дестинация за културен туризъм в 4 сезона с участието на младите хора – студенти в ИУ – Варна и Колежа по туризъм от специалностите „Дигитални медии и ПР“ и „Мениджмънт на туризма“; събуждане на любопитството, „нещотърсачеството“ и изследователския дух у младежите, които ще приложат наученото по време на обучението си и могат да станат убедени посланици на своя красив град.

Целта е да се открият и представят в национален и международен мащаб ценни забележителности, артефакти и културни топоними в и около Варна, които са малко познати, но значими и могат да станат атрактивни за туристите като напр. Борисовият манастир „Караач теке“.

Продължителността на проекта е  от месец май до края на юни 2021 г. Управлението и изпълнението му ще се осъществяват от сформиран екип между преподаватели, служители и студени в ИУ – Варна, включващ: ръководител проект – Елица Виденова, координатор проект – Миглена Станева,  видеооператор  и монтаж – Стойчо Стойчев; експерти „Проучвания , анимация и гид“  са студентите  Жанет Светославова и Момчил Танев, счетоводител – Галина Андреева.

За задграничната публика е предвидено субтитриане на видеата с превод на  английски език, направен от ст. пр. Анета Стефанова. Електронната покана за планираната премиера на видеата ще е дело на Иван Михайлов.

Допълнителна информация може да намерите в подстраницата на проекта в страницата на сектор „Управление на проекти“ – тук.

21 май 2021



Подобни