Икономически университет – Варна

Випуск 2002 на ИУ – Варна отпразнува 20 години от завършването си

20 години от завършването си отпразнува випуск 2002 г. на Икономически университет – Варна. В мащабната организация се включиха колеги от специалности „Счетоводство и контрол“ - редовно и задочно обучение, „Финанси“, „Икономика на индустрията“, „Икономика на строителството“, „Статистика и иконометрия“, „Туризъм“, „Информатика“, „Аграрна икономика“ и др. На 23.07.2022 г. те се разходиха из някогашните учебни зали, припомниха си пред кои кабинети са чакали оценки и моменти от студентския живот и отчетоха как е опазен академичния дух като същевременно красиво и функционално е променена учебната среда. За финал на „официалната“ част от срещата в зала 128 випускът се събра за презентация и дискусия на тема „Икономически университет Варна – 2002 vs 2022“, след която много колеги изявиха желание отново да се върнат като студенти в университета.

Неофициалната част продължи до изгрев слънце на следващия ден, като времето прекарано заедно бе отчетено като недостатъчно, поради което през 2027 г. випускът си постави за цел срещата да започне по-рано и с повече присъстващи.

С този випуск висшето си образование са завършили 6 главен асистент – доктори в ИУ – Варна, ръководители на предприятия, бизнес оценители, серийни предприемачи, собственици на вериги от заведения, ръководители на отдели за контрол на измамите в банковия сектор, ръководители на сектори за изграждане на системи за оценяване на представянето,ръководител на дирекция в Министерство на финансите, търговски директор на американска компания за прицелни устройства, директор развитие на немска компания за заключващи системи, отговарящи за пазарите в Европа, одитори, главни счетоводители, финансови директори и собственици на счетоводни къщи, ръководители и съдружници в българските подразделения на световните лидери в областта на финансовия одит, собственици на застрахователни и финансово-брокерски фирми.

27 юли 2022



Подобни