Икономически университет – Варна

Входящите Еразъм+ студенти за летния семестър на 2023/2024 академична година бяха посрещнати с традиционна българска вечер

Поредното събитие от адаптационните дни за входящите Еразъм студенти на летен семестър на академичната 2023/2024г. бе проведено на 23 февруари 2024 г.

Отдел „Международно сътрудничество“ на Икономически университет – Варна организира Българска вечер за входящите студенти по програма „Еразъм+“. Чуждестранните студенти бяха посрещнати по стара българска традиция с питка със сол и мед. По време на събитието бяха представени различни български обичаи и ритуали. В навечерието на първи март екипа на oтдел „Международно сътрудничество“ разказа за традицията на мартеницата и всички заедно изработиха своите първи мартенички.

Студентите взеха активно участие в интерактивна игра с награди, демонстрирайки познанията си за страната ни.

За доброто им настроение се погрижиха фолклорна формация „Българка“, които представиха типични български фолклорни традиции и ритуали, и сдружение „Музикални слънца“. Студентите се включиха активно във фолклорната програма и се научиха как се играе право българско хоро.

08 мар 2024



Подобни