Икономически университет – Варна

Участие на ИУ – Варна в партньорска среща по проект ESSENCE и в международен научен семинар

Част от екипа на Икономически университет – Варна, работещ по проекта ESSENCE (Project N: 2020-1-PL01-KA203-081596), взе участие в партньорска среща през октомври в Жешов, Полша.

Срещата беше организирана от проектния координатор, Университета по информационна технология и мениджмънт, Жешов, и на нея присъстваха представители и на седемте университета и компании, партньори по проекта.

Ст. преп. Диана Митева представи доклад на екипа на ESSENCE в ИУ – Варна на тема „Развитие на меки умения – по-добри кариерни възможности, по-добър живот“, като отчете и обратната връзка от студентите при проведените пилотни обучения в ИУ – Варна по проекта и постави акцент върху последващи дейности, в подкрепа на устойчивостта на проекта.

Беше проведен и международен научен семинар на тема „Предприемачество и обществени политики“, на който всички партньори представиха своите проучвания и споделиха добрите си практики.

От името на екипа на ИУ – Варна ст. преп. Кръстана Иванова изнесе презентация на тема „Висшето образование в България: развитие на меки умения, трудова заетост на завършващите, студентско предприемачество и колаборация с корпоративния и обществения сектор“ и приведе  многобройни примери за добри практики при сътрудничеството на Икономически университет – Варна с корпоративни и обществени организации, както и с други академични институции.

Международният научен семинар завърши с плодотворна дискусия. Партньорите заявиха желания за съвместна работа по бъдещи проекти.

03 ное 2022



Подобни