Икономически университет – Варна

Стипендии на френското правителство

Френският институт в България откри кампанията „Стипендии на френското правителство“ за висше образование за 2022 година.

Стипендии се отпускат за дипломантски програми на нива бакалавър, магистратура и докторантура под двойно или съвместно научно ръководство, както и за научен престой на високо ниво. Обучението или научната дейност могат да се осъществяват на френски или английски език.

Стипендиите покриват такса за записване в университета, медицинска осигуровка, месечна издръжка за периода на обучение или научен престой, както и други допълнителни разходи, свързани с процеса по кандидатстване и осъществяване на съответната дейност.

Във връзка с кампанията за кандидатстване за стипендии ще се проведе виртуално информационно ателие, което ще се състои от 12:30 часа на 25 март 2022 жл през платформата „Зуум“. Желаещите да се включат могат да се регистрират на https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYvcuGoqTIjEtOBIMZJKZtBoZapZ4f3aOdq

Крайният срок за кандидатстване за стипендия за обучение е 29 април 2022 г. Кандидатури за стипендия за научен престой се приемат и разглеждат целогодишно.

Повече информация за изискванията и документите за кандидатстване ще намерите на https://institutfrancais.bg/stipendii-na-frenskoto-pravitelstvo/

01 мар 2022



Подобни