Икономически университет – Варна

Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между Икономически университет – Варна и Тракийски университет – Стара Загора

Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между Икономически университет – Варна и Тракийски университет – Стара Загора (Стопански факултет) беше сключено на 1.09.2021 г. Документът беше подписан от ректорите на двете висши училища проф. д-р Евгени Станимиров и доц. д-р Добри Ярков, както и от доц. д-р Блага Стойкова – декан на Стопанския факултет в Тракийския университет.

Двата университета се договориха да обединят усилията си за ефективно използване на ресурсите, механизмите, процедурите и потенциала си в областта на образованието, квалификацията и научноизследователската дейност; поддържане и повишаване качеството на учебната и научноизследователската дейност чрез разпространяване на образователна информация, проучване и прилагане на опит и добри практики в осигуряването на качество на висшето образование.

Споразумението включва изготвяне на съвместни предложения за подобряване на нормативната база и институционалното изграждане в областта на образованието, квалификацията и научноизследователската дейност; разработване на съвместни програми за обучение в образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“, и образователната и научна степен „доктор“; сътрудничество в областта на научните изследвания и технологиите,  провеждането на теоретични и практически форми на подготовка; развитие на системата за управление на учебната и научноизследователската дейност; създаване на съвместни научноизследователски колективи за изпълнение на проекти за научни изследвания, разработки, технологични демонстрации и изпитвания; съвместна организация на научно-приложни симпозиуми, конференции, семинари, кръгли маси и др.

01 сеп 2021



Подобни