Икономически университет – Варна

Проект SILC бе представен в Годишна конференция на БАХА на 26 септември 2019 г.

На 26 и 27 септември 2019 г. в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ се проведе едно от най-значимите събития за туризма на Балканите – Годишната конференция на БАХА /Балкански алианс на хотелиерски асоциации/. Мотото на алианса е „ТУРИЗЪМ, ДОБРОСЪСЕДСТВО, ПАРТНЬОРСТВО – СИЛНИ СМЕ ЗАЕДНО“.

Хотелиерските асоциации на 7 балкански държави – Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Албания и България, бяха сред потвърдилите участие в събитието.

Конференцията се проведе в два панела:

Първи панел: „Маркетингови действия за развитието на туризма на Балканите”

Втори панел: „Кулинарията на Балканите – възможност за общи туристически маршрути”.          

Мероприятието се осъществи с подкрепата на  подкрепя от Община Варна, Министерство на туризма и курортен комплекс „Св. Св. Константин и  Елена”.

В рамките на Първи панел: „Маркетингови действия за развитието на туризма на Балканите”, гл. ас. д-р Красимира Янчева, преподавател към катедра „Икономика и организация на туризма“ при Икономически университет – Варна и експерт в екипа за организация, управление и изпълнение на проект  BSB – 570 SILC “SILC Road local culture”, в който Икономически университет – Варна е партньор, представи маркетинговите възможности за развитие на туризма в контекста на Пътя на коприната, с презентация на тема: "Пътят на коприната - маркетингови възможности за Балканите като туристическа дестинация".

09 окт 2019



Подобни