Икономически университет – Варна

Отдел "Международно сътрудничество" участва в онлайн среща с германски университет

Представители на отдел „Международно сътрудничество“ в Икономически университет – Варна участваха във виртуален прием, чийто домакин на 21.01.2021 г. бе Duale Hochschule Baden-Württemberg (Baden-Württemberg Cooperative State University, DHBW), Германия. Целта на събитието беше участниците да се запознаят с иновативните проекти на висшето училище, както да се обменят идеи и добри практики между университетите-партньори.

Президентът на DHBW проф. Арнолд ван Зил приветства присъстващите на срещата, а кулминацията на виртуалния прием бе дегустацията на селекция от отбрани вина, ръководена от представители на специалността „Мениджмънт на винопроизводството“. За да се възпроизведе успешно атмосферата на едно такова събитие, ако то се провеждаше присъствено, всички поканени (вкл. отдел „Международно сътрудничество в ИУ – Варна) получиха от Германия пратки с по 3 бутилки луксозно вино. По време на дегустацията се състояха ползотворни срещи с представители на всичките 9 факултета на университета, разположени в различни германски градове. Към  виртуалните стаи се присъединиха и партньорите на висшето училище, като общият брой на участниците достигна 97. Бяха обсъдени стратегическите направления на програма „Еразъм+“, а ИУ – Варна бе успешно презентиран от нашите представители. Присъстващите бяха поканени на традиционната Международна седмица на „Еразъм+“ в ИУ – Варна и бяха положени основи на бъдещи сътрудничества.

Duale Hochschule Baden-Württemberg (Baden-Württemberg Cooperative State University, DHBW) предлага уникална комбинация между висше образование и професионална дейност и с това се нарежда сред най-интересните германски университети. Студентите на това висше училище, разполагащо с няколко модерни кампуса на територията на федералната провинция Баден-Вюртемберг, сключват договори с около 1400 фирми и компании още по време на своето обучение.

22 яну 2021



Подобни